Boomkopen

Bolcatalpa (Catalpa nana)

Bolcatalpa

De bolcatalpa is een zeer geliefde bolboom. Mede doordat deze over het algemeen goed vrij blijft van ziektes en een lange levensverwachting heeft. De boom heeft groot, lichtgroen blad, groeit zeer gelijkmatig en geeft een aantrekkelijk beeld. Het is aan te raden de Bolcatalpa om de 1 á 2 jaar te snoeien,dit voor het behoud van de kroon. Doe dit bij voorkeur in het voorjaar om eventuele vorstschade te voorkomen.

Bolacacia (Robinia umbraculifera)

Bolacacia

De Bolacacia is in Nederland de oudste en misschien wel de meest bekende bolboom. Door zijn prachtige kogelronde kroon en fris groene blad is hij een mooie toevoeging in de oude klassieke- maar ook moderne meer strakke tuin. De Bolacacia groeit vrijwel op iedere grondsoort, behalve op een zeer vochtige bodem. Het is aan te raden de bolacacia om de 1 á 2 jaar te snoeien voor het behoud van de kroon. Doe dit bij voorkeur in het voorjaar om eventuele vorstschade te voorkomen.

Plataan (Platanus acerifolia)

Plataan

De plataan is een snelle groeier en zeer decoratief, met name de afschilferende schors/bast die een lichtgroen tot geelgroene ondergrond heeft en die later naar grijs tot donkergroen kleurt. De plataan heeft grote handvormige getande bladeren. De herfstkleur is bruin/geel.

Walnoot (Juglans regia)

Walnoot

Notenbomen groeien zonder snoei uiteindelijk uit tot een forse boom. De mooie vrijwel ronde kroon is opgebouwd uit zware takken. De oude stam is aantrekkelijk lichtgrijs met diepe, onregelmatige verticale groeven. Het geveerde blad wordt 20 - 30 cm lang. De groene, bijna ronde, vrucht heeft een gladde bolster. De lichtbruine walnoot is gegroefd en bijzonder smakelijk. De boom wortelt zeer diep en heeft het liefst een goed doorwortelbare, open grond. Een mooie kroonopbouw van de walnoot kan middels begeleidingssnoei verkregen worden.

Amberboom (Liquidambar styraciflua)

Amberboom

De amberboom (Liquidambar) worden ieder jaar populairder. De amberboom heeft u dan ook veel te bieden. De Liquidambar krijgt in het najaar schitterende herfstkleuren, die variëren van felrood, geel tot oranje. De bladeren zijn handvormig zoals van een esdoorn, alleen zijn de bladeren veel dieper ingesneden. Wrijft u het blad stuk, dan komt er een typische geur vrij. Als het blad van de amberboom is gevallen, heeft de boom aantrekkelijke en opvallende kurklijsten op de stam en takken. De amberboom groeit zuilvormig.

Overige soorten

Overige bomen

Naast de op deze pagina weergegeven selectie aan bomen kunnen wij ook alle andere, in Nederland voorkomende, tuinbomen leveren. Heeft u hier interesse in, of heeft u een specifieke boom waarvan u prijsopgaaf wilt ontvangen, neemt u dan gerust contact op. Wij doen u dan op korte termijn en geheel vrijblijvend een prijsaanbieding.

Boomkopen is onderdeel van
Boomkopen is onderdeel van Orbiz.nl

Vul hieronder uw contactgegevens en uw offerteaanvraag in.

Titel:*   dhr.    mevr. 
Naam:*
Straatnaam*:
Postcode*:
Plaats*:
Telefoonnummer*:
E-mailadres*:


Kies uw gewenste boom.

Type*:
Het gewenste aantal*:
Offerteaanvraag
Opmerkingen.
Graag ontvang ik ook een vrijblijvende offerte voor de aanplant.

* verplichte velden